Në Bruksel ka nisur Konferenca e parë Ndërqeveritare mes Shqipërisë dhe Bashkimit Evropian.

Nisja e konferencës së parë ndërqeveritare u bë e mundur pas miratimit në parlamentin e Maqedonisë së Veriut të propozimit francez disa ditë më parë.