Twitter po padit miliarderin Elon Musk në përpjekje për ta detyruar atë të blejë platformën e mediave sociale, duke hapur një betejë ligjore me njeriun më të pasur në botë.

Kjo vjen pasi Musk njoftoi se po largohej nga blerja prej 44 miliardë dollarësh e Twitter të premten. Ai pretendoi se Twitter nuk kishte dhënë informacion në lidhje me numrin e llogarive false dhe spam në platformë.

“Pasi organizoi një spektakël publik për të vënë në lojë Twitter-in, dhe duke propozuar dhe më pas nënshkruar një marrëveshje bashkimi miqësore me shitësin, [Z.] Musk me sa duket beson se ai – ndryshe nga çdo palë tjetër që i nënshtrohet ligjit të kontratës së Delaware-it – është i lirë të ndryshojë mendje, shpërbëjë kompaninë, prishë operacionet e saj, shkatërrojë vlerën e aksionerëve dhe të largohet”, thuhet në padi.

Padia vazhdoi duke akuzuar Musk për një sërë shkeljesh të marrëveshjes së bashkimit që “kanë shkaktuar telashe me Twitter dhe biznesin e tij”.

Musk shkroi në Twitter të martën: “Oh, ironi lol (duke qeshur me të madhe)”.

Padia tha se Musk, i cili është gjithashtu shefi i kompanisë së makinave elektrike Tesla, ishte tërhequr nga marrëveshja sepse ajo “nuk i shërben më interesave të tij personale”. Në padi thuhej se pasi Musk ra dakord për marrëveshjen, tregu i aksioneve ra, së bashku me aksionet e Tesla.

Çmimi i aksioneve të Twitter ka rënë më shumë se 8% në muajin e kaluar dhe në maj ra nga nivelet më të ulëta, prej më shumë se 50 dollarë për aksion, pasi Musk vuri në dyshim numrin e llogarive false dhe spam në Twitter dhe tha se marrëveshja ishte “përkohësisht në pritje”.