Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba gives a statement with his Danish counterpart (not in picture) at Christiansborg in Copenhagen, Denmkark, on January 27, 2022. - Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba is on a two-day visit to Denmark. (Photo by Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

Ministri i Jashtëm i Ukrainës, Dmytro Kuleba ka thënë se lufta që Putin po bën në Europë me anë të gazit, është një vazhdim i asaj që po ndodh në Ukrainë.

Në një postim në Twitter, Kuleba thotë se e vetmja mënyrë për t’i dhënë në goditje Rusisë, është të spëtosh nga çdo varësi prej saj.

“Lufta e gazit e Putinit kundër Evropës është një vazhdim i drejtpërdrejtë i luftës së tij kundër Ukrainës. Kudo që mund të sjellë dëm, do ta bëjë. Ai do të përdorë çdo varësi që Evropa ka nga Rusia për të shkatërruar jetën normale të çdo familjeje evropiane. Mënyra e vetme është të godasësh fort dhe të heqësh qafe çdo varësi”, shkruan Kuleba.