Rusët po e vendosin qytetin e Mariupolit në karantinë për shkak të një shpërthimi të mundshëm kolere, ka thënë një këshilltar i kryetarit të bashkisë së qytetit për televizionin ukrainas.

“Ne po shohim që qyteti mbyllet,” tha Petro Andryushchenko për United Neës TV.

“Fjala kolera po përmendet brenda qytetit, mes autoriteteve okupuese dhe mbajtësve të tyre”, tha ai.

Mariupol më në fund ra në duart e forcave ruse në maj pas muajsh bombardimesh.

Andryushchenko tha gjithashtu se situata humanitare në Mariupol po përkeqësohej, me mungesë të ushqimit dhe ujit.