Në një kohë ku propozimi i presidentit francez Emmanuel Macron, për të zgjidhur krizën ndërmjet Bullgarisë dhe Maqedonisë e Veriut, janë tashmë në tryezën e qeverisë që Maqedonisë së Veriut, ka ardhur reagimi i presidentit të Këshillit Europian, Charles Michel.

Sipas Michel, zgjidhja adreson shqetësimet e shprehura, ndërsa shton se tashme është koha për të thënë po.

‘Mirësevjen ‘Europë 2022 France’, zgjidhje për një marrëveshje që do të hapte rrugën për hapjen e bisedimeve për anëtarsimin në BE me Maqedoninë e Veriut. Zgjidhja adreson shqetësimet e shprehura. Ne jemi më të afërmit që kemi qenë ndonjëherë: tani është koha për të thënë po.’- shkruan Michel.