Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, Olta Xhaçka, ka zhvilluar një takim me të Dërguarin Special të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor, Sir Stuart Peach.

Në fokus të takimit ishte situata në rajon dhe bashkëpunimi në kuadër të Këshillit të Sigurimit.

Ministrja Xhaçka dhe Sir Peach shprehën dakordësinë se lufta në Ukrainë kërkon avancimin e dialogut Kosovë-Serbi dhe përmirësimin e situatës në Bosnje-Hercegovinë.

Kryediplomatja Xhaçka shprehu mirënjohje ndaj përkushtimit të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar për sigurinë e Ballkanit Perëndimor.