Në mbledhjen e përbashkët mes Kosovës dhe Shqipërisë janë nënshkruar dy marrëveshje bashkëpunimi edhe për të rinjtë.

‘Do të mbështesim karrierën në fushën profesionale të të rinjve. Ne besojmë se duke bërë të rinj bashkë, do të jemi dhe më të përbashkuar.

Kemi bashkëpunuar për të rinjtë ndërmjet dy vendeve tona. Interesat tona qendrojnë të linjëzuara ndërsa kemi shkëmbyer përvoja për të rinjtë. Takimi kishte shumë studentë pjesëmarrës, të cilët me hir dhe zgjuarsi. Vepruam si urë lidhëse mes të rinjve tanë.’- u shprehën ministrat.