“ Ishte nder për mua të drejtoja një qeveri që u rrëzua nga Peevski , Borisov , Trifonov dhe Mitrofanova, ambasadori i Rusisë në Bullgari”, tha ish kryeministri Kiril Petkov pas votimit të mosbesimit që kaloi sot me votat e 123 deputetëve, sipas medias bullgare.

“Ky votim është vetëm një hap i vogël në një rrugë shumë të gjatë. Ajo që ata (opozita) nuk kuptuan ishte se në këtë mënyrë nuk mund ta fitojnë popullin bullgar. Unë premtoj se do të vazhdojmë këtë betejë për të fituar vendin tonë. Dhe një ditë do të kemi Bullgarinë pa njerëz të sunduar nga hija, pa mafia, një vend normal, një vend të suksesshëm evropian. Faleminderit!” , tha Petkov në fjalimin e fundit si kryeministër.

“ Arsyeja e vërtetë për këtë votë mosbesimi janë katër persona”. Kështu deklaroi kryeministri Kiril Petkov gjatë debatit për votimin e mosbesimit në sallën plenare.

Para votimit ai u përfshi nga një debat me kryetarin e Grupit Parlamentar Toshko Yordanov.

“Borissov ka frikë se drejtësia do të vijë. Peevski ka frikë se kompanitë e tij nuk do t’i marrin këto para, zonja Mitrofanova nuk është e frikshme dhe ndonjëherë mund të mos e dëgjoni për gjithçka. E nesërmja varet nga ju. Mos lejoni që politika bullgare, dhe ku po shkon ky shtet, të varet nga katër sms nga 4 persona që nuk janë në këtë sallë ”, tha Petkov . “ Më ka munguar se nga kush do të jetë mesazhi i katërt nga Slavi Trifonov ”, ka shtuar kryeministri.

Top Channel