Të porsamartuarit shpesh largohen për muajin e mjaltit menjëherë pas përfundimit të dasmës së tyre. Megjithatë, ka hulumtime që disa mendojnë se një vendim i tillë nuk është aspak i zgjuar.

Këshillat janë që duhet të merrni kohën e duhur.

Bright Side bëri disa kërkime dhe na  sjell 6 arsye shumë bindëse pse vonimi i muajit të mjaltit mund të jetë i dobishëm.

Ka më shumë kohë për të kursyer

Do të keni mundësi të merrni më shumë pushim nga puna

Do ta planifikoni pa asnjë stres dhe rezultati do jetë më i mirë

Do të keni diçka emocionuese për të pritur me padurim

Do të jeni më të çlodhur

Do i shijoni më shumë miqtë që ju kanë ardhur nga jashtë shtetit për dasmë