Në natën mes të dielës 15 dhe të hënës 16 Maj do të ketë eklips total të hënës. Fenomeni ishte verifikuar për herë të fundit tre vjet më parë. Kësaj here do të mund të shihet mbi qiellin tonë rreth orës 03.30 të mëngjesit dhe do të arrijë kulmin në agim.

Sipas ekspertëve, do të mund të shihet me sy dhe s’do të jetë nevoja për dylbi. Ndërkohë që 2022 do të na dhurojë edhe një tjetër eklips total të satelitit tonë në 8 Nëntor.

Fenomeni quhet Hëna e Kuqe pasi atmosfera tokësore reflekton porcionin e kuq të spektrit elektromagnetik. Gjithashtu kësaj here pozicionimi i satelitit tonë është në distancën më të vogël me Tokën, dhe për këtë merr edhe emrin SuperHëna.