Ndërsa shumë prej ukrainasve, detyrohen të largohen nga vendi i tyre për shkak të sulmit rus, fotografi e artisti francez me pseudonimin JR, ndërmerr një nismë të rëndësishme: Shkon në Ukrainë për tu dhënë kurajë njerëzve, përmes një gjesti simbolik. JR ka kaluar kufirin përmes Polonisë duke mbërritur deri në Leopoli, ku ka përgatitur një instalacion gjikand.

Përballë pallatit të Operas, në një nga sheshet kryesore të qytetit, ai ka riprodhuar në kanavacë imazhin e buzëgjeshur të një vogëlusheje 5-vjeçareje ukrainase të quajtur Valeria. Fotografia ka qenë në kopertinën e “Time” me titullin “Qëndresa e Ukrainës”. Vajza e vogël është nga Kryvyi Rih, vendlindja e presidentit Zelenski dhe tanimë është bërë simbol i këtij vendi.