Inkurajuese janë vlerësimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, të cilat shohin se Evropa mund të dalë nga pandemia.
Falë imunitetit të fortë në të gjithë Evropën dhe agresivitetit të ulët të Omicron, kontinenti është në një gjendje “armëpushimi” që mund të çojë në fundin e pandemisë Covid-19, tha sot seksioni evropian i Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Në fund të dimrit, “kjo periudhë e rritjes së mbrojtjes duhet të konsiderohet një “armëpushim” që mund të na sjellë një paqe të qëndrueshme,” tha drejtori rajonal i OBSH. për Evropën Hans Kluge në një konferencë për shtyp online.
Imuniteti duhet të mbahet me vaksinim

“Kjo situatë mund të zgjasë vetëm për aq kohë sa ruhet imuniteti duke vazhduar fushatat e vaksinimit dhe monitorimin e shtameve të reja,” tha ai, megjithatë, duke u bërë thirrje autoriteteve shëndetësore të mbrojnë popullatat më të cenueshme.
Në këtë rajon, i cili ka 53 vende, disa prej të cilave janë në Azinë Qendrore, infeksionet janë rritur ndjeshëm me Omicron.

Gati 12 milionë raste të reja u raportuan javën e kaluar, numri më i madh që nga fillimi i pandemisë dy vjet më parë, sipas OBSH-së.