Korfuzi është përfshirë nga ngricat për shkak të temperaturave të ulëta në të gjithë vendin. Pamjet nga Meggoula, që ndodhet 500 m mbi nivelin e detit janë spektakolore.

Pishina e “ngrirë”, së bashku me pamjen e mrekullueshme që ofron vendi, janë një dukuri e veçante e natyrës mes Korfuzit dhe Epirit të Veriut.