“Mbajini të dashurit tuaj larg festës së Vitit të Ri” , këshillon amerikanët kryepidemiologu. Anthony Fauci, ndërsa i fton ata të shmangin puthjet dhe përqafimet.

Shkencëtari sugjeroi qytetarët që në shtëpi në natën e Vitit të Ri ta festojnë vetëm me të vaksinuarit plotësisht dhe ata që kanë bërë dozën e tretë, përforcuese kundër koronavirusit.

Në të njëjtën kohë, ai u bëri thirrje amerikanëve që të anulojnë planet e tyre për të marrë pjesë në mitingje më të mëdha pasi provat tregojnë se rastet e variantit Omicron janë rritur.

Ndërsa informoi Shtëpinë e Bardhë për COVID-19 , Profesor Fauci paralajmëroi se “megjithëse rreziku nuk është kurrë zero, ai është mjaft i vogël dhe ne besojmë se mund të keni një festë të Vitit të Ri me miqtë dhe të afërmit e vaksinuar trefish“.