Si çdo vit, Yahoo! Finance zgjedh “kompaninë më të mirë të vitit” bazuar në disa parametra të caktuar si performanca e tregut dhe rezultatet e arritura gjatë vitit. Çmimi prestigjioz i vitit 2021 iu dha gjigantit amerikan Microsoft, një kompani që kaloi vlerën prej 2 trilion dollarësh në kapitalizimin e tregut dhe regjistroi një rritje prej 53% të çmimit të aksioneve të saj.

Meta (ish Facebook): është kompania më e keqe e vitit 2022! Zbuloni arsyet

Në mënyrë të ngjashme, megjithatë, Yahoo! Financa gjithashtu kurorëzon “kompaninë më të keqe të vitit” përmes një sondazhi publik të kompanisë që e ka bindur më pak gjatë vitit. Si kompania më e keqe e vitit 2021, audienca prej 1541 lexuesish votoi Meta (ish-Facebook). Arsyet e dhëna nga votuesit janë të ndryshme, si: shqetësimet për censurën, ekstremizmin në rritje, dezinformimin mbi pandeminë dhe raportet për ndikimin e Instagramit në shëndetin mendor dhe privatësinë, për të cilat kemi folur tashmë.

Ndryshimi i emrit në Meta duket se nuk i ka pushtuar përdoruesit, edhe nëse ata ende duket se duan t’i japin shpresë kompanisë së Mark Zuckerberg. Në fakt, edhe nëse rezultatet e sondazhit do të ishin negative, 30% e pjesëmarrësve u përgjigjën pozitivisht ndaj mundësisë së Facebook-ut për t’u shlyer.

“Një i intervistuar tha se Facebook mund të shpengojë veten duke pranuar dhe kërkuar falje për atë që bëri dhe duke dhuruar një sasi të konsiderueshme të fitimeve të tij për një fondacion për të ndihmuar në rregullimin e dëmit të bërë. Ndërsa disa njerëz e panë riemërimin e Metës si një përpjekje cinike për të ndryshuar. temë të tjerët ishin të emocionuar nga potenciali i një drejtimi të ri që mund të ishte interesant ose diçka ndryshe nga modeli i vjetër i mediave sociale.