Emocionet janë shumë komplekse.

Sa herë jeni ndjerë të lumtur dhe më pas jashtëzakonisht të trishtuar? Ka emocione që dominojnë më shumë jetën tonë, kjo varet nga karakteri ynë dhe si reagojmë ndaj situatave. Me kalimin e kohës, këto emocione mund të ndryshojnë. Nëse doni të dini se cili emocion mbizotëron më së shumti në jetën tuaj në këtë moment, ky test psikologjik është për ju. Thjesht duhet të zgjidhni një pemë, atë që ju pëlqen më së shumti. Pastaj lexoni rezultatin përkatës. Cilën zgjidhni?

Pema numër 1: melankolia

Zgjodhët pemën e parë? Atëherë ka shumë të ngjarë që ju jeni një person që priret drejt melankolisë.

Ndonjëherë e gjeni veten duke menduar gjatë për të kaluarën tuaj, por pavarësisht kësaj, ju e shikoni jetën me optimizëm. Sidoqoftë, nuk mund të mos shikoni të kaluarën tuaj me nostalgji kur mbani mend momentet e dikurshme. Ndiheni pak të pasigurt kur mendoni për të ardhmen. Këshilla më e mirë për ju është të mësoni të jetoni në të tashmen pa menduar shumë për të kaluarën ose të ardhmen. Shfrytëzoni sa më shumë të tashmen dhe vlerësoni më shumë atë që keni.

Pema numër 2: entuziazmi

Nëse keni zgjedhur pemën e dytë, emocioni që dominon më së shumti në jetën tuaj është entuziazmi. Për ju, jeta duket si një sfidë e vazhdueshme dhe ju doni ta përballoni atë me forcë. Ju pëlqejnë sfidat dhe jeni një person shumë i vendosur dhe i fortë. Por ndonjëherë ju jeni pak instinktivë, keni tendencën të merrni vendime që janë paksa të nxituara. Ju duhet të mendoni pak më shumë përpara se të bëni një zgjedhje, përndryshe mund të keni gabuar. Në jetën tuaj nuk ka asnjëherë mungesë gëzimesh dhe humori të mirë, në fund falë vendosmërisë suaj gjithmonë arrini të merrni atë që dëshironi. Ju jeni gjithashtu shumë kokëfortë.

Pema 3: ankthi

Nëse keni zgjedhur pemën numër 3, ju jeni një person me ankth. Emocioni që dominon më së shumti në jetën tuaj është ankthi. Ju jeni shumë të zhytur në mendime dhe të ndjeshëm, përkundër të gjitha goditjeve që keni marrë në jetën tuaj, ju vazhdoni gjithmonë me një buzëqeshje. Ju i jepni rëndësi çdo detaji të vogël që ju rrethon, ju kujdeseni për njerëzit që i doni më shumë dhe dini të jeni miq të mirë. Ndonjëherë ju ndjeheni të shqetësuar për atë që mund të ndodhë me ju dhe njerëzit përreth jush. Por ju e dini që gjithmonë ka një zgjidhje për gjithçka (për fat të mirë), dhe për këtë arsye ju nuk hiqni dorë kurrë. Ju arrini të jetoni në mënyrë të përsosur me ankthin tuaj, mbani mbi supe barrën e përgjegjësive tuaja dhe ecni përpara duke u përpjekur të merrni gjithmonë më të mirën nga jeta juaj. Ju jeni një shpirt i bukur dhe të tjerët e dinë këtë.

Pema e numrit 4: empatia

Nëse keni zgjedhur pemën e fundit, ju jeni një person shumë empatik. Përparësitë e të tjerëve vijnë përpara tuajave, gjithmonë përpiqeni të ndihmoni të gjithë, veçanërisht për njerëzit që ju doni. Ju gjithmonë përshtateni me mjedisin dhe situatat në të cilat e gjeni veten, por ndonjëherë duhet të mendoni së pari për veten tuaj dhe më pas për të tjerët. Ju jeni një person i sjellshëm, një mik i mirë dhe një partner i mirë. Ndonjëherë ju ndjeheni pak të vetmuar dhe emocioni që dominon më së shumti në jetën tuaj ka të bëjë me bujarinë, mirësinë dhe empatinë tuaj. Edhe ju duhet të ndiheni të dashur. Duhet të mësoni të kujdeseni për veten pak më shumë. Ju nuk duhet të uleni dhe të prisni që dikush ta bëjë atë për ju.