Nga të qenit i paprekshëm dhe i konsideruar nga shumë si portieri më i mirë në botë, Marc André Ter Stegen do të ishte një nga ata që do të sakrifikohej nga FC Barcelona verën e ardhshme në përpjekje për të pastruar llogaritë e klubit.

Performanca e gjermanit ka pësuar një rënie të ndjeshme dhe kjo i shtoi problemet e portierit me bordin për përpjekjen për të nënshkruar me Donnarumma verën e kaluar, duke bërë që gjermani të kthehet nga një gur themeli i projektit në një nga futbollistët që synojnë të largohesh nga Barça në atë që do të jetë një nga rinovimet më të mëdha të listës që do të mbahet mend ndonjëherë në futbollin e planetit.

Një javë më parë komentuam shqetësimin e portierit dhe mundësinë që Barcelona të pranonte ta hidhte në treg, por sipas burimeve të konsultuara nuk do të kishte më dyshime për këtë çështje. Edhe agjenti i portierit tashmë do të heton destinacionet e mundshme për klientin e tij.

Ndonëse Newcastle i trokiti në derën e tij, me një ofertë shumë të rëndësishme ekonomikisht, Ter Stegen do të largohej vetëm nga Barcelona për një klub fitues dhe këtu do të hynte me forcë Bayerni , i cili do ta dëshironte atë si zëvendësues të Neuerit. Edhe pse nuk duhen përjashtuar edhe të mëdhenjtë e Premierligës, të cilët gjithashtu janë me shumë dyshime në harqet e tyre përkatëse.

Ter Stegen ka një vlerë tregu prej 55 milionë euro, megjithëse Barcelona do të priste të hynte më shumë se 70 milionë euro me transferimin e tij.