Mbledhja e përbashkët mes dy qeverive, të Shqipërisë dhe të Kosovës, do të zhvillohet në 26 nëntor në qytetin e Elbasanit.

Zyra për shtyp e Kryeministrisë publikoi sot agjendën e mbledhjes së dy qeverive të Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës

Sipas agjendës në orën 09.45 mbërrin delegacioni i Republikës së Kosovës.

Në orën 10.00 zhvillohet ceremonia e pritjes së kryeministrit të Republikës së Kosovës Albin Kurti, nga kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama.

Më pas vijohet me luajtjen e himneve kombëtare dhe nderimet ushtarake nga Truproja e Nderit e Republikës së Shqipërisë

Në orën 10.10 zhvillohet çelja e sesionit plenar të mbledhjes së dy qeverive Shqipëri-Kosovë

Në orën 11.20 zhvillohet ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve ndërqeveritare.

Në orën 11.30 mbahet konferenca e përbashkët për shtyp e dy kryeministrave.

Në orën 12.05 do të ketë foto të përbashkët.

Në orën 13.10 nis forumi i Biznesit Shqipëri – Kosovë, ku do të ketë bashkëbisedim mes kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama dhe kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me përfaqësuesit e bizneseve.

Kjo do të jetë mbledhja e 7-të e përbashkët mes dy qeverive, ku pritet të nënshkruhen edhe disa marrëveshje të rëndësishme.

Në mbledhjen e dy qeverive marrëveshjet të cilat do të firmosen, do të prekin fusha si ekonomia, bashkëpunimi diplomatik dhe konsullor, arsimi, drejtësia, shkenca apo kultura.

Kosova dhe Shqipëria kanë filluar mbajtjen e mbledhjeve të përbashkëta mes dy qeverive më 11 janar të vitit 2014, duke u cilësuar si takim historik.