Shteti gjerman i Bavarisë ka vendosur të rifusë rregullat që kërkojnë përdorimin e maskave mbrojtëse ​​në shkolla, mes dëshmive të rritjes së incidencës së COVID-19.

Masa do të hyjë në fuqi kur nxënësit të kthehen nga pushimet e tyre aktuale të vjeshtës dhe do të vendoset për një javë në shkollat fillore dhe dy javë në shkollat për fëmijët më të rritur.

Një masë e ngjashme u hoq në fillim të tetorit.

“Nga data 8 nëntor do të zbatohet detyrimi për të mbajtur maska gjatë mësimit dhe në të ashtuquajturat pika takimi në godinën e shkollës, por jo në mjedis të hapur”, tha ministri i Kulturës, Michael Piazolo.

Maskat mjekësore do të kërkohen për nxënësit më të rritur, ndërsa maskat e thjeshta do të mjaftojnë për nxënësit e shkollave fillore.