Si zakonisht, Sensor Tower nxori ​​të dhëna për aplikacionet më të shkarkuara në botë muajin e kaluar.

Nuk ka ndonjë lajm të madh në krahasim me sondazhet e mëparshme: TikTok mbetet mbretëresha në App Store dhe në atë të përgjithshme, me 59 milionë instalime, me Kinën dhe Shtetet e Bashkuara që kontribuojnë në parësinë.

Në vendin e dytë në renditjen e përgjithshme ne raportojmë parakalimin nga Facebook kundër Instagram, i cili bie në pozitën e tretë. Vendi i pestë në vend për Facebook Messenger, i cili mbyll pokerin e universit Facebook.

Gjithashtu është interesante të theksohet se si Snapchat ka tejkaluar përsëri Telegramin për sa i përket shkarkimeve të përgjithshme, ndërsa Spotify rishfaqet në dhjetë vendet e para pas Zoom, i cili që nga fillimi i pandemisë ka qenë një nga më të përdorurat për video konferenca.

Në App Store të iOS raportojmë pozicionin e tretë për YouTube, i cili është vendosur përballë Whatsapp, Instagram dhe Facebook, por gjithmonë ndër dhjetë të parët në pozicionin e shtatë është Google Maps.

Në Play Store në vend të kësaj pozicioni i parë është për Facebook, i cili ndiqet nga Instagram ndërsa TikTok është vetëm i treti. Një simptomë e qartë se si ndryshojnë shijet midis dy ekosistemeve.

Të dhënat e plota janë në dispozicion në raportin e SensorTower.