Shija e tyre është unike dhe përfitimet e tyre shëndetësore janë të panumërta. Kivi është i pasur me përbërës të tillë si vitaminë C, K dhe E, acid folik dhe kalium. Ata gjithashtu përmbajnë shumë antioksidantë dhe janë një burim i shkëlqyer i fibrave. Farat e tyre të vogla të zeza janë të ngrënshme, ashtu si lëkura kafe, edhe pse shumë preferojnë të qërojnë kivi para se t’i hanë.

Ata ndihmojnë tretjen-Kivi ka shumë fibra, të cilat dihet se kontribuojnë në tretjen më të mirë . Ata gjithashtu përmbajnë një enzimë proteolitike të quajtur aktinidinë që mund të ndihmojë në zbërthimin e proteinave. Një studim i fundit zbuloi se ekstrakti i aktinidit që përmbante aktinidinë rriti ndjeshëm tretjen e shumicës së proteinave.

Ata forcojnë sistemin imunitar-Të pasura me lëndë ushqyese dhe plot vitaminë C, kivit sigurojnë rreth 273% të sasisë së rekomanduar ditore të vitaminës C në vetëm një filxhan. Vitamina C është një lëndë ushqyese e rëndësishme për forcimin e sistemit imunitar dhe parandalimin e sëmundjeve. Një studim zbuloi se kivi mund të rrisë funksionin imunitar dhe të zvogëlojë rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve të tilla si ftohja dhe gripi, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për grupet me rrezik të lartë siç janë të moshuarit mbi 65 vjeç dhe fëmijët e vegjël.

Ata ndihmojnë në kontrollin e presionit të gjakut-Kivi jo vetëm që siguron një nxitje shtesë për sistemin tonë imunitar, por gjithashtu na ndihmon të kontrollojmë presionin e gjakut. Një studim i vitit 2014 zbuloi se substancat bioaktive në tre kivi në ditë mund të ulin presionin e gjakut më shumë se një mollë në ditë. Në planin afatgjatë, kjo mund të nënkuptojë një rrezik më të ulët të sëmundjeve që mund të shkaktohen nga presioni i lartë i gjakut, të tilla si goditja në tru dhe sulmi në zemër.

Ata mbrojnë kundër humbjes së shikimit-Degjenerimi makular është shkaku kryesor i humbjes së shikimit dhe kivit mund të ndihmojnë në mbrojtjen e syve prej tij. Një studim ka gjetur se duke konsumuar tre racione të këtij fruti në ditë, degjenerimi makular u zvogëlua me 36%. Nivelet e larta të zeaksentinës dhe luteinës që përmbahen në kivi mendohet se kontribuojnë në këtë efekt.