Facebook ka zbuluar vazhdimisht se aplikacioni i vet “Instagram” është i dëmshëm për një numër të lartë adoleshentësh, sipas Wall Street Journal.

Gazeta citoi studimet e Facebook gjatë tre viteve të fundit që shqyrtuan se si Instagram ndikon në bazën e saj të përdoruesve të rinj, me vajzat adoleshente që dëmtohen më së shumti.

Një prezantim i brendshëm në Facebook tha se midis adoleshentëve që raportuan mendime vetëvrasëse, 13% e përdoruesve britanikë dhe 6% e përdoruesve amerikanë e gjetën çështjen për shkak të Instagram.

“Tridhjetë e dy përqind e vajzave adoleshente thanë se kur ndiheshin keq për trupin e tyre, Instagram i bëri ata të ndiheshin më keq,” thuhet të kenë shkruar studiuesit.

Facebook gjithashtu thuhet se zbuloi se 14% e djemve në SHBA thanë se Instagram i bëri ata të ndiheshin më keq për veten e tyre.

Sipas raportit, studiuesit paralajmëruan se faqja “Explore” e Instagram, e cila u shërben përdoruesve postime të zgjedhura nga një gamë e gjerë llogarish, mund t’i shtyjë përdoruesit në përmbajtje që mund të jenë të dëmshme.

Aplikacioni gjithashtu ka një kulturë të postimit vetëm të fotografive dhe momenteve më të mira dhe funksionon si një produkt që krijon varësi.

“Aspektet e Instagram nxisin përdoruesit për të krijuar një jetë të përsosur,” tha hulumtimi, sipas Journal.

Në një postim në blog, shefja e politikës publike në Instagram, Karina Newton, iu përgjigj raportimit dhe tha se kompania po hulumton mënyra për të tërhequr përdoruesit nga qëndrimi në vetëm një lloj të caktuar të postimeve në Instagram.

“Ne jemi duke eksploruar mënyra për t’i nxitur ata që të shikojnë tema të ndryshme nëse vazhdimisht shikojnë vetëm një lloj përmbajtje,” tha Newton. “Ne jemi optimistë dhe po shohim me kujdes se si këto shtytje do t’i ndihmojnë njerëzit të drejtohen drejt përmbajtjes që i frymëzon dhe i lartëson ata dhe në një masë më të madhe, do të zhvendosë pjesën e kulturës së Instagram që fokusohet në atë se si duken njerëzit.”