Në një kohë kur varianti delta është kthyer në “ ar m i kun” tonë kryesor në “l u ftën” me COVID-19 dhe në rajon janë rritur infektimet, Kosova është një nga vendet më të “goditura” të kësaj vale. Gjatë 24 orët e fundit, janë regjistruar 19 v ik ti ma nga COVID-19, shifër e cila mbetet e lartë pavarësisht se ka pësuar ulej në krahasim me ditën e djeshme.

Ndërkohë nga 10.851 testime të kryera kanë rezultuar me koronavirus 703 qytetarë. Ndërkohë që përpjekjet për vaksinimin masiv vijojnë dhe masat anti-COVID janë rivendosur në ven, situata epidemiologjike nuk është stabilizuar ende. Ditët e fundit ka mbizotëruar një “trend i zi” sa i përket infektimeve dhe viktimave nga COVID-19, ku kanë humbur jetën edhe shume të rinj, gra shtatzënë edhe në foshnje 3-javëshe.