Kryediplomatët amerikan dhe gjerman, respektivisht Antony Blinken dhe Heiko Maas, do të diskutojnë situatën në Afganistan, në bazën ajrore amerikane në Ramstein, që gjendet në Gjermaninë Perëndimore. Bisedimet do të përfshijnë edhe disa ministra të tjerë të Jashtëm, vendet e të cilëve po përballen me pasojat e marrjes së afganëve. SHBA dhe Gjermania ishin dy kontribuesit më të mëdhenj të trupave në misionin ushtarak ndërkombëtar në Afganistan, i cili përfundoi në fillim të javës së kaluar me tërheqjen e trupave të fundit amerikane.

Shumë vende, përfshirë SHBA dhe Gjermaninë, ende po përpiqen të nxjerrin shumë njerëz nga vendi që ndihen të kërcënuar nga talebanët. Militantët islamikë morën pushtetin në të gjithë vendin dhe njoftuan një qeveri të re. Përpara bisedimeve, Maas tha se ishte skeptik ndaj udhëheqjes së re. “Njoftimi i një qeverie kalimtare që nuk përfshin pjesëmarrjen e grupeve të tjera dhe dhuna e djeshme kundër protestuesve dhe gazetarëve në Kabul nuk janë shenja optimizmi”, theksoi Maas.