Katër “astronautë amatorë” janë nisur në orbitë në një mision tjetër historik për turizmin hapësinor. Ky është fluturimi i fundit që ndihmon në hapjen e aksesit në hapësirë ​​për klientët që paguajnë, pas nisjeve nga Richard Branson dhe Jeff Bezos. Udhëtimi është paguar nga biznesmeni miliarder amerikan Jared Isaacman, i cili do të udhëtojë me tre shokë të ekuipazhit.

Një punonjës i kujdesit shëndetësor, një edukator shkencor dhe një analist i të dhënave do të rrethojnë Tokën me Isaacman për tre ditë. Ata shpresojnë të frymëzojnë të tjerët me aventurën e tyre dhe të mbledhin para për ilaçet e kancerit të fëmijëve. Prandaj, misioni është quajtur, “Inspiration4”.

Automjeti Dragon i ekuipazhit është i prodhuar nga kompania e Elon Musk, SpaceX. Fluturimi ka nisur nga Qendra Hapësinore Kennedy e Floridës në orën 20:02 lokale të Mërkurën (01:02, e Enjte). Anija kozmike do të arrijë një lartësi prej 575 km (360 milje), e cila është rreth 150 km më e lartë se Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës. Anija pastaj do ta kalojë kohën duke bërë eksperimente dhe duke parë Tokën përmes një dritareje të madhe, e cila ofron pamje panoramike.