Pavarësisht nëse i quani puçrra, pika të zeza ose akne, ato gunga me majë të kuqe ose të bardhë mund të shfaqen pothuajse kudo në trupin tuaj. Një nga vendet më të zakonshme është në fytyrën tuaj, veçanërisht përgjatë zonës T me yndyrë që fillon në ballë dhe shtrihet poshtë hundës deri në mjekër. Puçrrat që shfaqen përgjatë mjekrës ose nofullës kanë tendencë të jenë gunga të forta, jo puçrrat tipike të mbushura me qelb. Trajtimi i tyre i saktë mund të parandalojë që një njollë e përkohshme të kthehet në një shenjë të përhershme.

Nga çfarë shkaktohen: Një numër faktorësh rrisin prodhimin e vajit dhe çojnë në puçrra. Duke përshirë: 1-hormonet 2-stresi 3-ilaçe që merrni, të tilla si kontraceptivë, ilaçet kundër depresionit, vitaminat B

Për të mjekuar këto puçrra në mënyrë natyrale mund të provoni: 1-aloe vera 2-ekstrakt çaji jeshil 3-vaj peme çaji 4-zinku