Shqipëria gjithnjë e më tepër po tërheq turistët e huaj. Kompania
Kompania që menaxhon Aeroportin Ndërkombëtar të Rinasit, Tirana Airport Partners (TIA) informoi se nga muaj shtator i këtij viti fillojnë fluturimet direkte me Abu Dhabi, nëpërmjet kompanisë ajrore Wizz Air.

Abu Dhabi, kryeqyteti i Emirateve të Bashkuara Arabe,i cili ndodhet në Gjirin Persik (Arabik). Fokusi i tij në eksportet dhe tregtinë e naftës reflektohet nga kullat moderne të horizontit dhe qendrat tregtare, siç janë qendrat tregtare Abu Dhabi dhe Marina. Nën kupolat me mermer të bardhë, Xhamia e madhe Sheikh Zayed përmban një qilim të madh persian, llambadarë kristal dhe kapacitet për 41,000 persona.

Numri i shtetasve të huaj që vizituan Shqipërinë gjatë gjashtëmujorit të parë të 2021-shit, është 1.687.919, duke shënuar rritje me 2,2 herë, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2020, duke iu afruar kështu ritmeve të parakrizës së COVID-19.