Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë u bëri thirrje sot qeverive, bizneseve dhe qytetarëve në të gjithë botën të bashkohen “në garën” kundër COVID.

“Ne nuk jemi në një garë kundër njëri-tjetrit, ne jemi në një garë kundër virusit,” tha Tentros Antanom Gebregesus, duke iu drejtuar anëtarëve të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar. Në të njëjtën kohë, kreu i OBSH-së kritikoi pabarazinë në shpërndarjen e vaksinave midis vendeve, duke shpjeguar se pandemia do të përfundojë nëse ekonomitë e G20 tregojnë aftësi drejtuese dhe ka një shpërndarje më të drejtë të vaksinave.

“Në vend që vaksinat të shpërndaheshin gjerësisht, vetëm disa me fat u vaksinuan, “ tha Tentros. “Pandemia do të mbarojë kur njerëzit të vendosin. Ajo është në duart tona. Ne nuk mund ta parandalojmë këtë sëmundje, mund të kryejmë një test për të zbuluar dhe mund të marrim mjekimet e nevojshme”, theksoi ai.