Kushdo që aktualisht po kërkon një celular të ri Apple duhet të presë edhe disa javë. Pagesa e pushimeve sapo është paguar, por për shkak të situatës së pasigurt të shkaktuar nga coronavirusi, planet e pushimeve për këtë vit ndoshta janë të menaxhueshme.

A mund të blini një iPhone të ri për këto para? Ndoshta po – por jo në korrik. Kjo pasi që muajt e verës vlerësohen si koha më e keqe e mundshme për të blerë një iPhone të ri. Pse? Për shkak se gjeneratat e reja të iPhone prezantohen gjithmonë në shtator prandaj çmimet në muajt paraardhës për “gjeneratat e vjetra” mund të ndryshojnë.

Që kur Apple prezantoi iPhone-in e parë në 2007, modelet e reja të iPhone janë prezantuar çdo shtator. Modelet më të lira të iPhone SE si dhe modelet speciale kanë përjashtime dhe në të kaluarën u prezantuan gjithashtu në pranverë. Vitin e kaluar, ngjarja vjetore e produktit u vonua me disa javë për shkak të pandemisë. Këtë vit, modelet e reja të iPhone do të paraqiten përsëri në shtator.

Pra, nëse aktualisht dëshironi të blini një iPhone, patjetër që duhet të prisni edhe disa javë derisa telefonat inteligjentë të rinj Apple të prezantohen ose të dalin në treg. Në çdo rast, zhvillimi i çmimeve të modeleve të mëparshme të iPhone tregon se çmimet për pajisjet e vitit të kaluar fillojnë të bien ndjeshëm në shtator. Çmimet bien deri në janar dhe vendosen në një nivel mjaft konstant nga pranvera në shtator.