Avokado është një frut me vlera të larta ushqyese dhe përfitime të shumta shëndetësore. Avokadot janë të pasura me kalium, që rregullojnë lëngjet e trupit. Është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave C dhe E.

Avokadot kanë flavonoide antibakteriale dhe antioksiduese, të cilat shkatërrojnë bakteret në gojë dhe rregullojnë frymëmarrjen. Paliumi ndihmon në mirëmbajtjen e lëngjeve në trup, duke lejuar që veshkat të funksionojnë në mënyrë më efikase.

Rregullon presionin e gjakut dhe parandalon osteoporozën. Konsumi i rregullt i avokados zvogëlon kolesterolin “e keq” dhe rrit kolesterolin e mirë deri në 11%. Është një nga ushqimet më të mira për mëlçinë pasi ndihmon trupin të prodhojë glutation, i cili filtron substancat e dëmshme dhe mbron qelizat e mëlçisë nga dëmtimet.

Falë karotenoideve luteinë dhe zeaksantinë, ai mbron shikimin. Ofron mbrojtje kundër kancerit për shkak të karotenoideve dhe yndyrnave të tyre të pangopura. Është i pasur me fibra, duke ndihmuar në ruajtjen e një peshe të shëndetshme.