Kurba e COVID-19 në SHBA po rritet përsëri pas disa muajve të rënies. Numri i rasteve të reja në ditë është dyfishuar gjatë tre javëve të fundit, të nxitur nga varianti i deltës, i cili përhapet më shpejt, dhe tubimet e katërt të korrikut.

Infeksionet e konfirmuara u ngjitën në një mesatare prej rreth 23,600 në ditë të hënën, nga 11,300 në 23 qershor, sipas të dhënave të Universitetit Johns Hopkins. Dhe të gjitha, përveç dy shteteve, Maine dhe South Dakota, raportuan se numri i rasteve është rritur gjatë dy javëve të fundit.

Në të njëjtën kohë, disa pjesë të vendit po përballen me rezistencën e thellë të vaksinës, ndërsa versioni shumë ngjitës mutant i koronavirusit që u zbulua për herë të parë në Indi po llogarit një pjesë gjithnjë e më të madhe të infeksioneve.

55.6% e të gjithë amerikanëve kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës COVID-19, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve. Pesë shtetet me rritjen më të madhe dy-javore në rastet për frymë të gjitha kishin norma më të ulëta të vaksinimit: Misuri, 45.9%; Arkansas, 43%; Nevada, 50.9%; Luiziana, 39.2%; dhe Utah, 49.5%.