Aeroportet në SHBA regjistruan trafikun e tyre më të lartë që nga marsi i vitit 2020, të premten dhe të hënën, fundjava e parë e zgjatur e verës, sipas të dhënave të lëshuara nga Agjencia e Sigurisë së Transportit (TSA).

Rreth 1,96 milionë pasagjerë u kontrolluan në aeroportet e SHBA-së të premten dhe 1,90 milionë të hënën.

I mbështetur nga fushata e vaksinimit kundër COVID-19 dhe rënia e numrit të infeksioneve në vend, trafiku ajror po rifillon gradualisht në SHBA dhe numri i pasagjerëve të përditshëm në aeroportet amerikane ka tejkaluar një milion çdo ditë që nga mesi i marsit.

Niveli më i ulët i trafikut ajror në SHBA u regjistrua më 13 prill 2020, me vetëm 87 534 persona që udhëtuan.