Kemi shpenzuar shumë për heqjen e qimeve gjatë jetës tonë. Dhe është e trishtueshme kur nuk marrim rezultate të mira pasi harxhojmë kaq shumë para për këtë proces mjaft të bezdisshëm dhe ndonjëherë edhe të dhimbshëm. Por ka disa arsye pse nuk po merrni rezultatet që dëshironi dhe disa nga ato mund të jenë: -Nuk është sekret se ka shumë mënyra për të hequr qimet këto ditë. Por jo të gjithë janë të përshtatshëm për secilin prej nesh. Prandaj, është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje reagimit të lëkurës tuaj ndaj secilës prej metodave të përdorura. Irritimi është sinjali kryesor që po përdorni metodën e gabuar për depilimin

Vlen gjithashtu të mbani në mend se mund të jeni alergjik. Dhe për këtë arsye, gjithmonë duhet të kontrolloni një produkt të ri përpara se ta përdorni. -Nuk duhet të depiloheni gjatë kohës që po bëni një dush të nxehtë: sepse nëse e avulloni shumë lëkurën duke ndejtur për një kohë të gjatë në banjën e nxehtë ajo bymehet dhe flokët bëhen më pak të dukshme dhe është më e vështirë t’i heqësh plotësisht. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të merrni rezultatet e dëshiruara dhe tju mbeten disa qime pas depilimit.

Zgjidhja: Mos e njomni lëkurën tuaj shumë gjatë. Mund të provoni edhe depilimin pas banjës, por vetëm nëse prisni pak kohë, ënjtja zvogëlohet. -Nëse po flasim për heqjen e qimeve me dyll, atëherë kjo mund të bëhet si për sa i përket rritjes sëqimeve. Por drejtimi është thelbësor për depilimin. Pra, është e rëndësishme të mbani mend se si të aplikoni produktin dhe hiqni qimet. Këto rregulla të thjeshta do t’ju ndihmojnë të hiqni qafe qimet në trupin tuaj

Depilim: Aplikoni strishat në mënyrë rigoroze sipas rritjes së qimeve. Dhe hiqeni kundër rritjes. Sugjerimi: Aplikoni dyllin kundër rritjes së qimeve, dhe hiqeni në drejtim të rritjes së qimeve. -Para se të hiqni qimet e tepërt, është më mirë të kujdeseni për lëkurën. Kjo do të ndihmojë në largimin e grimcave të v de ku ra të lëkurës. Ju mund të përdorni një skrab të blerë vet ose ta bëni atë në shtëpi. Për shembull, bazuar në kafe ose sheqer. Aplikoni përzierjen në zonën ku do të depiloheni dhe masazhoni butësisht lëkurën tuaj.