Qeveria britanike theksoi sot se kufizimet për lëvizjet jashtë vendit do të lehtësohen këtë verë për personat plotësisht të vaksinuar kundër COVID-19 në Britaninë e Madhe, pavarësisht një shpërthimi aktual të kontaminimeve. Udhëtarët që mbërrijnë në Britaninë e Madhe nga shumica e destinacioneve favorite të britanikëve (Spanjë, Greqi, Itali, Francë…) duhet t’i nënshtrohen një karantine dhe t’i nënshtrohen disa testeve me shpenzimet e tyre, duke përfaqësuar qindra euro shpenzime shtesë për një familje dhe duke zemëruar profesionistët e turizmit.

Destinacionet e ndryshme klasifikohen në tre kategori, jeshile, portokalli dhe të kuqe sipas rrezikut që paraqet virusi. Në sajë të programit tonë të suksesshëm të vaksinimit, qëllimi ynë është që gjatë verës, banorët e Britanisë së Madhe të vaksinuar plotësisht nuk do të duhet të izolohen kur udhëtojnë nga vendet e listës portokalli” shkroi ministri i Transportit në Twitter, Grant Shapps.

“Ne do të japim më shumë detaje muajin tjetër”, shtoi ai. Në një deklaratë, Departamenti për Transportin theksoi se priste që ky lehtësim të ndodhte në faza, duke filluar me banorët britanikë.