Kryeministri italian, Mario Draghi paralajmëroi se variantet e reja të koronavirusit mund të vononin lehtësimin e kufizimeve. Draghi u tha ligjvënësve se ”situata e koronavirusit në Itali është përmirësuar ndjeshëm, por kujdesi duhet të jetë fjala kryesore, veçanërisht duke pasur parasysh përhapjen në mbarë botën të variantit më të transmetueshëm Delta”. “Ne duhet të mbajmë skedarë mbi shfaqjen dhe përhapjen e varianteve të reja dhe të rrezikshme, të cilat mund të ngadalësojnë rihapjen e planeve dhe të frenojnë konsumin dhe investimet”, theksoi Draghi.

Duke filluar nga java e ardhshme, Italia pritet të eliminojë kërkesat për maska ​​në natyrë në të ashtuquajturat zona të bardha, të cilat mbulojnë pjesën më të madhe të vendit dhe ku ka një rrezik të ulët të koronavirusit. Në hapësirat e brendshme publike, të tilla si dyqane, muze, hekurudha dhe trena, zakonisht kërkohet një maskë.