Fatmir Mediu duket se do të përballet sërish me atë që ka ndodhur në Gërdec, pasi i shpëtoi herën e parë burgut, falë imunitetit të deputetit.

Aferë kriminale e atëhershme bëri bujë të madhe edhe në Amerikë dhe gazetarët e Neë York Times bënë një investigim.

Ata morën në pyetje edhe Fatmir Mediun, që ishte ministër i Mbrojtes.

Pasi u pyet nga gazetari amerikan për aferën në Gërdec, Mediu shpërtheu duke ulëritur “gënjeshtra, gënjeshtra”.

Më pas, pasi i sekuestroi kasetën gazetarit amerikan, kërcënoi edhe kamaremanin shqiptar, duke i thënë se e njihte atë dhe të atin.