Administrata Kombëtare e Aeronautikës dhe Hapësirës e mirënjohur si NASA ka kritikuar Kinën për raketën që i doli jashtë kontrollit dh rrëzimin e mbetjeve të saj në oqeanin indian.

Administratori i NASA-s, Bill Nelson ka deklaruar se Kina qartësisht nuk po arrin të përmbushë standardet për të administruar mbetjet e saj hapësinore.

Madje sipas tij, është kritike që Kina dhe gjithë kombet e tjera të veprojnë me përgjegjësi dhe transparencë.

‘’Kombet e hapësirës duhet të minimizojnë rreziqet për njerëzit dhe pronën në Tokë të rihyrjeve të objekteve hapësinore dhe të maksimizojnë transparencën në lidhje me ato operacione.

Është e qartë se Kina nuk po arrin të përmbushë standardet e përgjegjshme në lidhje me mbeturinat e tyre hapësinore.

Kritike dhe thelbësore që Kina dhe të gjitha kombet e hapësirës dhe entitetet tregtare të veprojnë me përgjegjësi dhe transparencë në hapësirë ​​për të siguruar sigurinë, stabilitetin, sigurinë dhe qëndrueshmërinë afatgjatë të aktiviteteve të hapësirës së jashtme.”- tha Nelson.