Më shumë se 90% e britanikëve zhvillojnë antitrupa ndaj koronavirusit pasi kanë marrë një dozë të vaksinave AstraZeneca ose Pfizer, dhe gati 100% e bëjnë këtë pas goditjes së tyre të dytë, tregon hulumtimi. Gjetjet, bazuar në një studim të 8,517 njerëzve në Angli dhe Uells, janë provat më të fundit që tregojnë se dy shtyllat kryesore të vaksinave në Britani po tregohen shumë efektive.

Hulumtimi zbuloi se 96.42% e njerëzve që kishin vaksinë kishin zhvilluar antitrupa 28 deri në 34 ditë pas dozës së tyre të parë. Kjo u rrit në 99.08% brenda shtatë deri në 14 ditë të goditjes së dytë. Të dy vaksinat ishin njësoj të mira në shkaktimin e antitrupave të nevojshëm për të luf tuar Covid-19, zbuluan studiuesit nga University College London (UCL).

“Ky është një nga studimet më të hershme të vaksinave në botën reale në Mbretërinë e Bashkuar dhe është një lajm fantastik”, tha Dr Maddie Shrotri, autorja kryesore e studimit që përmban gjetjet.(The Guardian)