Numri i rasteve në Gjermani është në rënie të vazhdueshme dhe gjithnjë e më shumë persona po vaksinohen kundër COVID-19 dhe, nëse kjo tendencë vazhdon, do të ketë më shumë mundësi udhëtimi në muajt e ardhshëm, edhe për ata që nuk janë vaksinuar ende, tha ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas.

“Ne mund të shpresojmë që jeta të kthehet në normalitet nëse numri i rasteve vazhdon të bjerë dhe fushata e vaksinimit përparon”, vuri në dukje Maas në një intervistë të botuar në gazetën “Funke”.

“Kjo nuk do të thotë që të gjitha kufizimet do të hiqen në javët e ardhshme, por unë mendoj se ne do të jetojmë sërish në kushte normale gjatë verës dhe këtu përfshihen edhe pushimet e verës”.

“Qëllimi është të bëjmë të mundur udhëtimin”, theksoi ai.

Maas hodhi poshtë akuzat për krijimin e një shoqërie me dy nivele, e ndarë në të vaksinuar dhe jo të vaksinuar, duke sqaruar se “nuk po flasim për krijimin e të drejtave të veçanta për të vaksinuarit, por për heqjen e kufizimeve mbi të drejtat themelore, kur këto kufizime nuk janë më të justifikuara”.