Ish-Kryeministri Sali Berisha i pyetur nëse e akuzon George Sorosin për vendimin e DASH u përgjigj se ka rezistuar ndaj një projekti për ndryshimin e kufijve në Ballkan.

“Jo nuk e them që është George Soros por them se kam qenë i pari që kam kundërshtuar ndarjen e Kosovës dhe ndryshimin e kufijve. Ishte bërë një lobim aq i fuqishëm sa ju nuk mund ta imagjinoni. Por interesi i vendit tim e kërkonte që unë të thosha atë që mendoja. Unë kam qenë një prej njerëzve me qëndrimin më të fortë në luftën kundër drogës”, tha Berisha.