Hapësira mbarëshqiptare në Ballkan ka tërhequr ndër shekuj kureshtjen e studiuesve, artistëve dhe aventurierëve të ndryshëm të cilët shikonin tek këto territore, një natyrë të virgjër dhe të egër, njerëz të fortë por fisnikë, dhe një mikpritje si rrallë në vendet nga ku vinin. Një nga vizitorët e shumtë ishte edhe francezi Albert Kahn i cili gjatë vitit 1913 vizitoi Ballkanin dhe në veçanti Kosovën duke realizuar foto të Prishtinës, Prizrenit, Fushë Kosovës dhe Lipjanit, transmeton lexo.com.al.

Si më poshtë mund të shikoni disa prej fotove në fjalë: