Kadri Roshi, ky t itan i skenës dhe ekranit shqiptar, n dërroi jetë në një ditë si kjo, më 6 shkurt 2007, për të h idhëruar p ërjetësisht breza të tërë që u rritën me rolet e tij të p apërsëritshme, të cilat e kthyen atë në thuajse një figurë m itologjike. Jeta e Kadri Roshit ishte tamam si një d ramë nga ato që vetëm ai mund të m ishëronte në mënyrë të p akapshme. Qysh në moshë të vogël ai h umbi me diferencë pak vitesh të dy prindërit e tij, por qysh në hapet e tij të parë, u duk se talenti i tij ishte i p ashtershëm dhe i r rallë si pak kush mund të dispononte, transmeton lexo.com.al.

Pas përfundimit të studimeve të tij në Pragë me vlerësime maksimale, ai nisi karrierën e tij brilante duke na lënë memorie të p avdekshme nga aktrimi i tij g jenial. Pavarësisht titujve të shumtë që ai fitoi gjatë karrierës së tij, vlerësimi më i madh për të është dashuria e publikut për këtë mjeshtër m itik të artit skenik./Lexo.com.al/e.c.