Është fjala për shenjën e Ujorit. Njerëzit që i përkasin kësaj shenje të zodiakut gjithmonë shprehin mendimin e tyre dhe preferojnë të thonë të vërtetën edhe nëse është në dëm të tyre. Ata janë objektivë në deklaratat e tyre dhe nuk i lejojnë emocionet të ndërhyjnë në veprimet e tyre. Një Ujor është një person i pavarur dhe çdo përpjeke për të kufizuar lirinë e tij është një provokim për të prishur marrëdhëniet me të. Nga pamja e jashtme ata mund të duken si njerëz me zemër të ftohtë, por ato janë shumë miqësor dhe gjithmonë përpiqen të ndihmojnë ata që i konsiderojnë miqtë e tyre.

Ata përpiqen të lumturojnë njerëzit që i rrethojnë pa pritur asgjë në këmbim. E vetmja gjë që ka vërtet rëndësi për ta është se askush nuk e kufizon lirinë e tyre dhe se ato mund të jetojnë pa asnjë detyrim.Një Ujor gjithmonë përpiqet të bëjë diçka të dobishme në jetë, jo ta jetojë atë kot.  Ata janë punonjës të shkëlqyeshëm social dhe psikologë. Gjithashtu janë mendimtar progresiv të kohës së tyre: ata shpesh ndikojnë në formimin e ideve dhe teorive të reja, si rreth vetes dhe globalisht. Siç e thamë dhe më lartë të thuash të vërtetën për Ujorin është një çështje e një rëndësie të jashtëzakonshme.

Ujori është një simbol i moskonformitetit dhe pavarësisë intelektuale midis shenjave të tjera të zodiakut. Ata gjithmonë përpiqen të stimulojnë vetëdijen intelektuale dhe të zbulojnë vazhdimisht diçka të re dhe të ndritshme. Njerëzit e lindur nën shenjën e Ujorit janë plot paradokse, si në sjelljen e tyre me njerëzit e tjerë, ashtu edhe në këndvështrimin e tyre për jetën.