Christopher Plummer, aktori Shekspirian i lindur në Kanada, i cili luajti në disa filma, përfshirë ” The Sound of Music ” dhe ” Beginners “, vdiq të premten në mëngjes në shtëpinë e tij në Connecticut. Ai ishte 91 vjeç.

“Chris ishte një njeri i jashtëzakonshëm që thellësisht e donte dhe respektonte profesionin e tij me sjellje të shkëlqyer, dhe humor vetëvlerësues”, tha Lou Pitt, shoku i tij i vjetër dhe menaxheri i tij prej 46 vjetësh.

“Ai ishte një thesar kombëtar që i gëzohej thellë rrënjëve të tij Kanadeze. Përmes artit dhe njerëzimit të tij, ai preku të gjitha zemrat tona dhe jeta e tij legjendare do të qëndrojë për të gjitha brezat që do të vijnë. Ai do të jetë përgjithmonë me ne. ”
Plummer ishte i njohur më së shumti për ‘Captain von Trapp’. Ai gjithashtu fitoi një Oskar në 2012 me filmin “Beginners,” duke u bërë aktori më i vjetër ndonjëherë që ka fituar ;Academy Award;.

Plummer kishte një karrierë të gjatë dhe të vlerësuar në skenë, me dy Tony Awards. Në filma, ai ishte i njohur gjithashtu për “The Insider”, “12 Monkeys”, “Star Trek VI: The Undisclosed Country” dhe “A Beautiful Mind”, dhe ju kontribuoi zërave për “Up”, “An American Tale” dhe Serialin televiziv “Madeline”.