Të paktën 72,397 persona në Itali janë vaksinuar kundër koronavirusit, sipas të dhënave të bërë të ditura nga Urgjenca Domenico Arcuri. Lazio kryeson me numrin më të lartë të personave të vaksinuar me 16,366 vaksina të realizuara.

Ndjekur më pas nga Piemonte me 9,478 të vaksinuar, Toskana me 6,824, Campania me 6,671 dhe Lombardia me 2,446. Itali ishte një nga vendet më të goditura nga pandemia e koronavirusit.

Autoritetet shëndetësore i bëjnë apel qytetarë të vijojnë të tregohen të kujdesshëm, pasi rreziku i Covid mbetet ende me prezentë, ndonëse me sigurimin e vaksinës ekspertët shpresojnë që situata të përmirësohet.