Vaksina kundër Covid-19 e Modernas duket se funksionon kundër varianteve të reja, më infektive të virusit pandemik të gjetur në Mbretërinë e Bashkuar dhe Afrikën e Jugut, thonë shkencëtarët nga kompania farmaceutike. Testet e hershme laboratorike sugjerojnë që antitrupat e shkaktuar nga vaksina mund të njohin dhe lu ftojnë variantet e reja. Nevojiten më shumë studime për të konfirmuar se kjo është e vërtetë për njerëzit që janë vaksinuar.

Variantet e reja janë përhapur shpejt në disa vende. Ata kanë pësuar ndryshime ose mutacione, që do të thotë se ato mund të infektojnë qelizat njerëzore më lehtë sesa versioni origjinal i koronavirusit që filloi pandeminë. Ekspertët mendojnë se lloji i Mbretërisë së Bashkuar, i cili u shfaq në shtator, mund të jetë deri në 70% më i transmetueshëm. Vaksinat aktuale u krijuan rreth varianteve të mëparshme, por shkencëtarët besojnë se ato ende duhet të funksionojnë kundër atyre të reja, megjithëse ndoshta jo edhe aq mirë.