Keni nevojë të dini çdo gjë që ndodh në jetën e të tjerëve, edhe pse ata nuk duan t’jua tregojnë? Jepni shpesh këshilla që askush nuk ua kërkon? Ju nuk i rezistoni lajmeve për jetën e të tjerëve. Me pak fjalë, fusni hundët në punët e të tjerëve.
Sikur të mos mjaftonte kjo, pasi merrni informacione mundoheni t’i rregulloni problemet e të tjerëve, pa ju kërkuar askush ndihmë. Mirëpo, cilat janë këto shenja që “vd esin” të ndërhyjnë në jetët e të tjerëve? Mësojini më poshtë:

Demi. Demët gjithmonë e dinë se çfarë është më e mira. Problemi është se demët nuk ndalojnë së menduari nëse ndërhyrja e tyre po e ndihmon apo dëm ton situatën. Ata besojnë se dinë se çfarë është më e mira për dikë dhe asgjë nuk i ndalon që të përfshihen dhe nëse gjërat rezultojnë për keq – çdo gjë është në rregull, pasi ata të paktën u përpoqën. Shigjetari. Shigjetarët thjesht duan të ndihmojnë. A është kaq e gabuar? Ata futen në një situatë ku prania e tyre nuk vlerësohet dhe ata thjesht i përkeqësojnë gjërat. Ama zemra e tyre ishte në vendin e duhur. Ndonjëherë janë shumë optimistë dhe nuk i marrin parasysh edhe gjërat negative.

Binjakët. Nëse binjakët shohin padrejtësi ose dikë që është duket bërë diçka që nuk duhet ta bëjë, ata reagojnë menjëherë dhe përpiqen të korrigjojnë gabimet. Ata flasin dhe marrin pjesë edhe nëse situata që nuk kanë asnjë lidhje me ta. Luani. Kur ka probleme, Luani ka përgjigjen. Nëse nuk jeni duke bërë atë që duhet ose nuk po shfrytëzoni sa më shumë potencialin tuaj, luanët përpiqen t’ju manovrojnë në drejtimin e duhur. Ata kanë një ndjenjë të fortë për drejtësi dhe nuk janë të tr embur për të shprehur mendimin e tyre. Mirëpo, ndonjëherë drejtësia e tyre ndërhyn edhe aty ku nuk është nevoja. Peshqit. Sikur të mos mjaftonin punët që kanë, peshqit fusin hundët edhe në punët e të tjerëve. Ata nuk mund të ndihmojnë veten e tyre, ama pretendojnë se janë të zotë të ndihmojnë të tjerët. Ata janë impulsivë dhe nuk e ndalojnë dot veten së dhëni këshilla dhe sugjerime.