Futbolli është një ndër arenat ku ndizet shpesh edhe konflikti Shqipëri-Serbi. Duke qenë moderatore sportive duket se edhe Hygerta Sakon e ka marrë “rryma” dhe është disi e përfshirë në këtë kon flikt. Së fundmi ajo ka shpërndarë në InstaStory një mesazh ku bukuria e ish-Miss-it shqiptar ka tërhequr vëmëndjen e dikujt që i shkruan: Dukesh si Serbe.

Pasi i është përgjigjur:

“Dukem shqiptare dhe jam krenare për gjakun tim Ilir”, Hygerta ka reaguar ashpër në InstaStory dhe është shprehur: “Edhe bukurinë po duan me na e përvetsu, shkijat”.