Një foshnjë 3 muajshe u diagnostikua pozitive me koronavirus, në Edessa. Mediat greke raportojnë se diagnoza foshnjës i është bërë në 15 gusht, ndërsa priten edhe rezultatet për prindërit e tij. Lajmi është tronditës, pasi është hera e parë në Greqi që diagnostikohet një foshnjë e kësaj moshe. Informacioni tregon që fëmija është në gjendje të mirë dhe po mjekohet në shtëpi.

Ditët e fundit, rastet e koronavirusit po shkaktojnë shqetësim në Edessa. Që nga dita e djeshme, një e re me koronavirus ndodhet në AHEPA, ndërsa gjendja e saj është përkeqësuar ditët e fundit. Shumica e çështjeve në Edessa janë të moshës 20 deri në 30 vjeç. Në të njëjtën kohë një 17 vjeçare vazhdon të trajtohet me anë të intubacionit në AHEPA. Vajza u shtrua në spitalin patologjik në gjendje të përkeqësuar dhe mjekët vendosën ta trajtojne atë në intubacion, por sipas informatave të fundit, 17 vjecarja është në rrezik për jetën.