Faqja Albanian Historical Society ka publikuar foto nga objektet arkeologjike të gjetura në vendbanime ku kanë jetuar Ilirët.Në to do të shikoni nga enët e baltës, skulpturat tek stolitë e ndryshme. Kultura, qytetërimi Ilir dhe shkëmbimet kulturore me qytetërime të tjera të mëvonshme– thuhet në përshkrimin e fotove.